Äppelelände

Jag lever, även om jag inte bloggat på hela helgen. Det har varit en lugn och skön helg, på fredag var jag och äldsta dottern på pizza-/spelkväll hos min bror med familj, mina andra syskon var också där. Riktigt trevligt och bra att få träffa nära&kära och känna sig lite "normal" för en gångs skull! Jag fick till och med pizza med glutenfri botten, och en äppelefterrätt som jag kunde äta, jag var så tacksam över att inte behöva vara hungrig eller ta med egen mat. :)

På lördag var dagen efter kvällen före, och jag var febrig och jättetrött, så jag gjorde i princip ingenting på hela dagen. Idag däremot var jag så dum att jag började baka (!) äppelmuffins med sonen. Jag har inte bakat sedan förra året då han hade kalas, och nu blev jag påmind om varför jag inte ska baka. Genomsvettig, darrande muskler, yrsel och en extrem trötthet blev resultatet. Men muffinsarna var goda! :D
 
En av anledningarna till muffinsbaket är att vi har fått såna mängder med äpplen av min svärmor, och jag har så fruktansvärt dåligt samvete över att jag inte gör något av dem, jag som försöker vara så ekologisk. Att slänga två påsar äpplen känns ju synd. Men jag får nog låta maken bekymra sig över resten av äpplena, för jag kan ju inte tänka mer på de stackars frukterna än på mig själv. Hellre får äpplena bli dåliga, än att jag själv blir dålig...
 
Recept på allergivänliga muffinsar kommer här:
 
Glutenfria, mjölkfria, äggfria, vetefria, sojafria
MUFFINS
 
2dl majsmjöl
2dl potatismjöl
1tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1dl linfröavkok (koka 1msk linfrö/dl vatten i fem minuter, sila bort fröna, använd avkoket istället för ägg)
125g smält mjölkfritt margarin
ca1dl risdryck (går också bra med havre- eller sojadryck)
Smaksättning enligt önskemål, t.ex. äppelskivor med socker&kanel, blåbär, citronsaft, hallon...
 
Blanda de torra ingredienserna medan du gör linfröavkoket. Blanda ner margarin, avkok och risdryck, fyll muffinsformar till lite mer än hälften. Jag satte dubbla pappersformar för säkerhets skull, så de inte skulle flyta ut. Grädda i 200 grader ca 15-20min, beroende på ugn. Receptet räckte till 12 medelstora muffinsar.
 
 

Kommentera här: